Kinas sentralbank kutter innskuddsrenten med 25 basispunkter og utlånsrenten med 31 basispunkter, melder Bloomberg News torsdag.

Rentekuttet blir gjennomført med virkning fra 6. juli.

Dette er det andre rentekuttet på under en måned og den overraskende beslutningen viser at kinesiske myndigheter er bekymret for den økonomiske veksten i verdens nest største økonomi.

Gulvet for bankenes utlånsrenter ble samtidig senket fra 80 til 70 prosent av signalrenten. Taket på utlånsrenten ble holdt uendret på 10 prosent over signalrenten.

Sentralbanken opplyser at spekulative boligkjøp fortsatt må begrenses.

- For andre gant siden 7. juni kutter den kinesiske sentralbanken signalrentene. I tillegg til rentekuttet i begynnelsen av juni hadde vi ventet at sentralbanken ville kutte rentene 1 til 2 ganger til i år. Dagens handling kom likevel noe raskere enn ventet. Trolig er dette et signal om at myndighetene er nervøse for at den økonomiske veksten skal avta for raskt, skriver makroøkonom Ole André Kjennerud i en oppdatering fra DNB torsdag.

- Trolig vil nøkkeltallene forbli svake ut andre kvartal. Først i tredje kvartal kan vi vente oss en moderat bedring, anført av de pengepolitiske lettelsene og de nylige innførte subsidiene rettet mot investeringer og privat forbruk, skriver Kjennerud.

Ifølge Wall Street Journal har Kinas sentralbank oversvømt pengemarkedet med kontanter de siste dagene. En lignende operasjon ble gjennomført i mai, bare dager før bankenes reservekrav ble kuttet. På denne måten frigjøres det store mengder kontanter som bankene kan låne ut og som dermed bidrar til sterkere økonomisk vekst.

Les også: Nå venter hele verden på hjelp fra disse to (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.