Det skriver Bloomberg News torsdag.

- Vi må bruke politikk og virkemidler proaktivt for å øke etterspørselen og skape fordelaktige politiske rammebetingelser for stabil og relativt rask økonomisk vekst, opplyste regjeringen på sin hjemmeside onsdag, i en oppsummering av et møte i regjeringen.

Erklæringen bygger på kommentarer fra statsminister Wen Jiabao 20. mai, som synliggjorde mer konsentrasjon om stimulering av vekst. Dette bidro til spekulasjoner om at regjeringen vil trappe opp forsøk på å bekjempe nedgangen, etter at industriproduksjonen og utenrikshandelen var svakere enn ventet.

Tidligere i måneden kuttet kinesiske myndigheter reservekravene overfor bankene for tredje gang siden november.

”Regjeringsmøtet bekrefter at stimuleringstiltak er underveis,” sier Zhang Zhiwei, sjeføkonom for Kina i Nomura Holdings, i et kundenotat onsdag.

Han fremholder at kinesiske myndigheter gjennomfører en standardprosedyre som reaksjon på negative økonomiske forhold, og at denne trolig vil bli fullført med en stimuleringspolitikk som iverksettes i juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.