Lederen for Kinas nasjonale pensjonsfond Lou Jiwei mener de fortsatte gjeldsproblemene i Europa, vedvarende lave eiendomspriser i USA og konsekvensene etter jordskjelvet i Japan bidrar til ”mørke skyer” for verdensøkonomien.

Det skriver Wall Street Journal mandag som viser til uttalelser fra Lou under en samling av asiatiske nasjoner og fremvoksende økonomier forrige uke.

- Vi er optimistiske på vegne av den globale økonomien i det kortsiktige bildet, men på lengre sikt er vi litt pessimistiske, uttalte Lou ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

Et gjentagende tema på konferansen var ifølge Wall Street Journal bekymring for inflasjon som følge av ekspansiv finansiell politikk i verdens rikeste land.

Ifølge Lou vil tiltak for å begrense inflasjonen medføre at Kina’s BNP vil vokse med 9,5 prosent i 2011.

Råvarepriser ga underskudd
Direktør Dominique Strauss-Kahn i Det internasjonale pengefondet (IMF) mener inflasjonen er en "bekymring", men at den fremdeles er under kontroll.

Det sa han på en pressekonferanse i Washington søndag, ifølge Bloomberg News.

- Jeg venter ikke at den kommer ut av kontroll, sier han.

Underskuddet på den kinesiske handelsbalansen i første kvartal var et resultat av økte råvarepriser og ikke som følge av en økning i innenlandsk forbruk og etterspørsel, sier sentralbanksjef Zhou Xiaochuan i Kina mandag, ifølge TDN Finans.

Vil begrense metallvekst
Kina vil begrense veksten i produksjon av de ti mest brukte jernholdige metallene til åtte prosent, skriver Bloomberg News mandag som viser til uttalelser fra Kang Yi, som er tidligere leder for den kinesiske industrimetallorganisasjonen.

Samlet produksjon av metallene skal holdes under 41 millioner tonn i perioden 2011-2015 som et ledd i den seneste femårsplanen.

Den kinesiske planleggings- og styringskommisjonen (NDRC) har satt opp kraftprisene i 16 provinser med i snitt 0,012 yuan pr kilowattime, melder Xinhua, uten å si hvor de har fått opplysningene fra, ifølge TDN Finans.

Les også: Kina sprer inflasjonsfrykt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.