Til tross for en global nedtur har Kinas økonomi vært i sterk vekst de siste årene. I fjor økte bruttonasjonalproduktet med 8,7 prosent, og i første kvartal i år lå veksten på hele 11,9 prosent.

En slik vekst vil få enhver vestlig finansminister til å sikle av misunnelse, men nå lyser varsellampene rødt i Kina.

Det er spesielt boligprisene som gir grunn til uro, mener Yi Xianrong, professor i økonomi ved Det kinesiske akademi for samfunnsvitenskap og økonomisk rådgiver for Kinas regjering.

I storbyene øker etterspørselen som følge av rask urbanisering, og samtidig er enorme pengesummer kommet inn i markedet gjennom stimuleringstiltak for den kinesiske økonomien.

Omstendighetene har fått spekulanter til å drive prisene kraftig oppover, og i verste fall vil det utvikle seg til å bli ei boble som sprekker, frykter Yi.

– Regjeringen har begynt å forsøke å reformere markedet, men den står foran store utfordringer, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.