Nyheten kommer fra to kilder som er knyttet til den kinesiske ledelsen, men som insisterer på anonymitet, ettersom de ikke er autorisert til å snakke med mediene.

Kuttene skal skje i det som omtales som «zombieselskaper» og i sektorer der det er stor overkapasitet. Dette blir den største restruktureringen på nærmere to tiår.

«Finanskrisekutt» kostet 100 milliarder

Mellom 2008 og 2013 førte en gjennomgang av statlige selskaper til at 28 millioner arbeidsplasser ble kuttet. Det kostet myndighetene 78 milliarder yuan i utbetalinger til fond som skulle hjelpe folk på fote igjen. Beløpet tilsvarer drøyt 100 milliarder kroner etter dagens kurs.

Industriministeren ga ikke noe umiddelbart svar da han ble spurt om en kommentar.

Ministeren med ansvar for sosiale tjenester sier Kina regner med å kutte antall ansatte i kull- og stålindustrien med 1,8 millioner, men anga ingen tidsramme for dette. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Asia i dag: Verre enn forventet

Følg markedene på DN Investor