Tilbudet ble gitt av den kinesiske statsministeren Li Keqiang på toppmøtet til Samarbeidsorganisasjonen for Sørøst-Asia (ASEAN) i Myanmar torsdag.

Halvparten av summen vil gå til medlemslandene i ASEAN, og resten vil bli lånt ut gjennom Kinas utviklingsbank til «regional utvikling av infrastruktur», melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

I juli ble Kina, Russland, India og Brasil enige om å skyte inn nærmere 680 milliarder norske kroner i en ny utviklingsbank som får hovedkontor i Shanghai. Banken skal investere i infrastruktur, blant annet bygging av havner, veier og kraftprosjekter.

Kina har også satt av 270 milliarder norske kroner til et såkalt silkeveifond for infrastruktur, ressurser og økonomisk samarbeid i Asia. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.