Ling Jihua erklærte seg skyldig og sa han ikke ville anke dommen, ifølge nyhetsbyrået Xinhua, som meldte om dommen i Tianjin i forrige måned. Rettssaken ble avholdt i hemmelighet ettersom den inneholdt statshemmeligheter.

- Dagens rettssak er inngravert i mitt skjelett og i mitt hjerte, skal Ling ha sagt i sin endelige uttalelse til retten. Han roste videre retten for å ha utført sine plikter på rettferdig vis og etter loven, og sa at prosedyren var rasjonell og sivilisert.

Ling hadde en rolle under Hu som kan sammenlignes med rollen som stabssjef under den amerikanske presidenten, og har vært etterforsket siden 2014.

Dommen er en del av nåværende president Xi Jinpings offensiv mot korrupsjon, som har ført til at flere politiske ledere er avsatt, blant annet sikkerhetssjef Zhou Yongkang, som også ble fengslet på livstid ifjor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.