Guvernøren i det kinesiske fylket Sheyang gikk onsdag ut med et løfte overfor lokale bankinnskytere om at deres penger er trygge, skriver Financial Times onsdag.

I en video på de lokale myndighetenes hjemmeside sier guvernør Tian Weiyou at den kinesiske sentralbanken vil sikre innskuddene.

Hundrevis av innskytere har troppet opp i en mindre bank i det østlige Kina for å ta ut pengene sine, og dette har tvunget lokale myndigheter til å iverksette krisetiltak for å stoppe en panikk som oppsto etter at oppløpet mot bankens mange avdelinger tiltok i styrke.

Bare uker etter det første virkelige misligholdet i det kinesiske obligasjonsmarkedet, er kundeoppløpet mot Jiangsu Sheyang Rural Commercial Bank det seneste tegnet på økende press på landets finansielle system.

FT fremholder at det dreier seg om en hendelse av begrenset, lokalt omfang. Hendelsen forsterkes av at dette landbruksfylket tidligere i år ble rammet av sammenbrudd i en rekke svakt regulerte kredittkooperativer og lånegarantiselskaper, som følge av vanskjøttede finanser.

Fra et systemperspektiv er Jiangsu Sheyang-banken meget liten. Den hadde en forvaltningskapital på 12 milliarder yuan ved utgangen av februar, tilsvarende 0,01 prosent av det kinesiske banksystemets samlede forvaltningskapital.

Les også:
Oljemygg kjøper andeler på sokkelen
Toppsjefen går i Rec Solar
Facebook blar opp milliarder for virtuell teknologi

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.