Det gikk ikke upåaktet hen at USAs president Barack Obama ikke ble tilbudt noen flytrapp med rød løper da han landet i Hangzhou. Flere tolket det som en klar fornærmelse, men presidenten ba selv journalister om å ikke tolke for mye ut av det.

USAs militære etterretningstjeneste (DIA) bidro til ytterligere forsuring av stemningen da de la ut et twitter-innlegg med lenke til en nyhetssak om mottakelsen av Obama med teksten «stilig som alltid Kina».

Innlegget ble senere fjernet, men ikke før det hadde nådd flere store nyhetsredaksjoner. Dermed måtte Defense Intelligence Agency (DIA) ut og beklage.

Ulik innstilling til pressen

– Tidligere i dag ble det publisert et innlegg om en nyhetsartikkel fra denne kontoen og det representerer ikke DIAs holdninger. Vi beklager.

I tillegg til den manglende flytrappen, har flere amerikanske journalister reagert på at de fikk kjeft av en kinesisk tjenestemann da de skulle dekke presidentens ankomst.

Da Obama kommenterte hendelsene poengterte han at en av grunnene til at det ble spent er at USA har en annen innstilling til pressen enn i mange andre land.

– Vi lar ikke våre verdier og idealer ligge igjen når vi reiser av sted. Men det kan skape en viss friksjon, sa han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Diplomatix før signering av klimaavtalen dnPlus  (DN+)

 
Obama: Brexit skal ikke ødelegge forholdet til USA