Arbeiderpartiets Marianne Aasen, som sitter i Tibetkomiteen, sier hun forstår at det er et dilemma for regjeringen og utenriksminister Børge Brende (H) når Dalai Lama besøker Norge i mai.

Selv er Aasen blant stortingsrepresentantene som skal treffe Dalai Lama under besøket fra 7. til 9. mai.

– Jeg mener det er riktig å gjøre som det jeg gjør, å møte Dalai Lama som stortingsrepresentant. Det er det en selvfølge at man skal kunne gjøre, sier hun til Dagbladet.

Hun synes derimot at det er vanskelig å «synse» om hva regjeringen bør gjøre i saken.

Aasen legger ikke skjul på at hun synes det er en langt vanskeligere situasjon i dag enn da statsminister Kjell Magne Bondevik møtte Dalai Lama i 2005.

– Jeg forstår at det er et dilemma. Det er det klokt å innrømme. Det er ikke noen god situasjon å ikke være i dialog med Kina. Ofte er politikk dilemmaer, og her blir det veldig satt på spissen. Det er et vanskelig standpunkt uansett hva man velger å gjøre i denne situasjonen, sier hun.

Les også:
Vil ofre Tibet for Kina
Brende må svare på regjeringens Dalai Lama-syn
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.