Den kinesiske sentralbanksjefen Zhou Xiaochuan sa lørdag at nedgangen i det kinesiske aksjemarkedet nærmer slutten.

Det skriver The Wall Street Journal søndag.

I sin første offentlige kommentar til oppstandelsen i aksjemarkedet, sa Zhou på G20-møtet i Ankara at «korreksjonen i aksjemarkedet er nesten over».

Hva han definerer som «nesten» er ikke kjent, men etter å ha vært stengt i to dager raste Shanghai-børsen videre med 2,55 prosent mandag etter å ha vært i pluss to timer før børsslutt.

Kaller Kina-aksjer «boble»

Sentralbanksjefen tilføyde at kinesiske yuan stabiliseres etter forrige måneds devaluering, og at dette betyr at landets finansmarkeder ventes å bli «mer stabile», fremgår det av en erklæring som er lagt ut på sentralbankens hjemmeside.

Zhou erkjenner i erklæringen det han kaller en «boble» i kinesiske aksjer, med henvisning til at Shanghai Composite Index steg med 70 prosent fra mars til juni.

Han sier at oppgangen av stimulert av at investorer lånte penger for å kjøpe aksjer, og at dette hadde lagt grunnen for risiko. Det er fravær i erklæringen av noen som helst erkjennelse av myndighetenes egen medvirkning til å stimulere til oppgangen i aksjemarkedet, skriver WSJ.

Avviser «massiv» finanspolitisk stimulering

Den kinesiske finansministeren Lou Jinwei sa på G20-møtet at Kina ikke vil ta i bruk massiv finanspolitisk stimulering for å styrke den økonomiske veksten.

«Myndighetene vil ikke bry seg spesielt om kvartalsvise økonomiske svingninger, og vil opprettholde stabil makroøkonomisk politikk», sa Lou, ifølge erklæringen på sentralbankens hjemmeside.

Les også på DN.no:

Her kan det bli slutt på verdens nest laveste bensinpriser

Lever fint med oljepriser under 60 dollar fatet

Ekkel påminnelse om tapene som vil komme i DNB (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV:

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert: