Kinesere har kunnet more seg med brettspillet mahjong i over hundre år.

Men nå kommer det kritikk mot det populære spillet fra høyeste kommunisthold.

Eller rettere sagt mot at medlemmer av kommunistpartiet lar spillingen gå over styr, ifølge en kommentarartikkel i Folkets Dagblad, som er hovedorgan for Kinas kommunistiske parti.

- Fenomenet med at kommunistiske tjenestemenn drar på landet for å ha det gøy og spille mahjong og poker .... må stoppe øyeblikkelig, heter det i kommentaren, ifølge South China Morning Post.

Vil ha slutt på statlig ekstravaganse

Under president Xi Jingping har myndighetene drevet en tøff kampanje for å få bukt med korrupsjon blant offentlig tjenestemenn. De statlige mediene har vært raske med å lange ut mot tjenestemennenes utsvevelser.

Kommentaren i Folkets Dagblad er den siste i en rekke av offisielle bredsider mot ekstravaganse på statens regning.

Mange tjenestemenn i Kina har på myndighetenes bekostning reist til ulike historiske steder under påskudd av «studiereise», mens de i realiteten drar på rene forlystelsesturer.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Slik kan Kina kollapse i 2015



  Asia i dag: Zombier truer Kina


  Sex og korrupsjon i Kina