Eiendomsprisene fortsetter å falle over hele Kina.

Oktober-statistikkene viser at prisene på nye boliger falt med 2,6 prosent sammenlignet med for ett år siden. Prisene har falt sammenhengende de siste seks månedene.

Prisene i Beijing falt med 1,3 prosent - det første fallet på årsbasis siden 2012.

Det ventes at boligprisene vil falle noe neste år ettersom eiendomsutviklerne ventes å selge boliger med rabatt fremover for å få flere ut på markedet.

- Ikke et krasj

Fra september falt nyboligprisene i 69 av de 70 største byene. Fra året før falt prisene i 67 av de 70 største byene, melder Bloomberg News tirsdag.

- Dette er en korreksjon, men definitivt ikke et krasj. Mange mener at dette er et vanskelig år for den kinesiske eiendomssektoren, men volumet er det nest høyeste noensinne. 2013 var toppåret. Det er høy etterspørsel etter nye boliger som skal erstatte gamle. Etterspørselen har vært robust, sier eiendomsanalytiker Alan Jin hos Mizuho Securities til CNBC.

Eiendomssektoren utgjør direkte 15 prosent av den kinesiske økonomien. Flere analyser peker imidlertid mot at den indirekte står for nesten en fjerdedel av den økonomiske aktiviteten i verdens nest største økonomi.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Nå skal oljefondsjefen på rundreise i Kina

 
Ekstrem høy gjeld i Kina

Økt frykt for kinesisk eiendomssmell