Kinas statsminister Li Keqiang har ifølge kilden ringt Tsipras og gratulert ham med valgseieren den 25. januar. I telefonsamtalen skal han også ha sagt at Kina ønsker å styrke «de historiske båndene» mellom de to landene.

Det kinesiske holdningsselskapet COSCO har under krisen kjøpt konteinerhavna i Pireus utenfor Aten, og har også lagt inn et bud på Pireus havnevesen, der den greske staten har en eierandel på 67 prosent.

Den nye venstreorienterte regjeringen var raskt ute med å varsle at salget av Pireus havnevesen skulle stanses, men nyheten ble tatt dårlig imot både i Beijing og Brussel. Regjeringen har siden besluttet av salget skal gå som planlagt, ifølge greske regjeringskilder. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.