Onsdag morgen kom det en rekke nøkkeltall fra Kina.

- Etter et trendmessig fall for alle disse størrelsene gjennom hele fjoråret og inn i 2015, ser det ut til at den negative trenden ble brutt i april i år, skrev analytikerne i Handelsbanken Capital Markets før publiseringen av tallene.

Fasiten viste at industriproduksjonen i Kina steg 6,0 prosent i juli på årsbasis, ifølge tall fra kinesiske myndigheter offentliggjort onsdag, skriver Bloomberg News.

Dette er lavere enn en forventet vekst på 6,6 prosent, ifølge Bloomberg-estimater.

I perioden januar til juli steg industriproduksjonen 6,3 prosent på årsbasis, mot en ventet oppgang på 6,4 prosent.

Skuffende realinvesteringer

Samtidig steg Kinas investeringer i anleggsaktiva i urbane områder med 11,2 prosent per juli på årsbasis, melder Bloomberg News.

På forhånd var det ventet at realinvesteringene ville stige med 11,5 prosent, ifølge TDN Finans.

Detaljomsetningen som ventet

Detaljomsetningen i Kina steg på sin side 10,5 prosent i juli på årsbasis, melder statistikkmyndigheter i Kina, ifølge Bloomberg News.

På forhånd var det ventet at detaljomsetningen ville stige med 10,6 prosent. Hittil i år pr juli er detaljhandelen opp 10,4 prosent på årsbasis, mot en ventet oppgang på 10,4 prosent.

- Myndighetenes tiltak

Handelsbanken Capital Markets ventet omtrent uendret årsvekstrater i onsdagens tall.

- Årsaken til vekstoppgangende siste månedene antas å være myndighetenes mange tiltak, som altså midlertidig ser ut til å ha klart å bremse vekstfallet i den kinesiske økonomien, heter det i morgenrapporten fra meglerhuset.

Her vises det til at Kina natt til onsdag foretok sin andre valutajustering på rad denne uken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Kinesere luksusshopper i Norge

Kinesere luksusshopper i Norge
Klokker av merket Rolex og Patek Philippe til over hundretusen kroner: Kinesiske turister på luksusshopping i Oslo vet hva de vil ha. Gruppen utgjør omlag 80 prosent av de utenlandske kundene, og butikken har derfor egne ansatte som snakker språket.
01:07
Publisert: