Mye har vært skrevet om usikkerheten rundt den kinesiske økonomien i vestlig presse den siste tiden.

I Kina der informasjonen er mer begrenset, florerer til gjengjeld ryktene.

I byen Yancheng, i den økonomisk utsatte provinsen Jiangsu, stormet hundrevis av bekymrede sparere mandag to lokale bankkontorer etter at det gikk rykter om at den ene var nær konkurs, skriver di.se.

Ifølge Reuters sa ryktene at det var den lille banken Jiangsu Sheyang Rural Domestic Bank som var på vei til å gå over ende.

Sprer seg

På tirsdag skjedde det samme i en lokal bank i byen Yandong, som ligger så nær Yancheng at ryktene brukte under et døgn på å spre seg dit.

Hendelsene skal være i ferd med å spre seg også til andre deler av landet. Ifølge opplysninger som Reuters refererer skal flere banker ha fått besøk av bekymrede kunder de to siste dagene som ønsket å tømme sine sparekontoer.

- Vi holder krisemøte i kveld, sier en talsperson for en tredje bank til Reuters.

Ingen andre banker som har blitt rammet av uttaks-rush har villet gi noen kommentarer til nyhetsbyrået.

Det er ikke kjent at noen banker i Kina noensinne har gått konkurs. Det finnes imidlertid ingen offisiell innskuddsgaranti, men det er antatt at myndighetene vil trå til med hjelp hvis banker havner i store problemer.

Les også: Asia i dag: Kinesisk panikksalg i Hong Kong

 
Byen har alt – unntatt innbyggere  
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.