Industriindeksen Caixin's Purchasing Managers Index (innkjøpsjefenes fremtidstro) sank til 47,8 i juli, ifølge oppdaterte tall som ble offentliggjort mandag.

Alt under 50 tyder på fallende aktivitet.

Fallet i juli er det største siden 2013, og pilene har nå pekt nedover i fem måneder på rad.

De offisielle pmi-tallene fra myndighetene i Kina er noe hyggeligere, kanskje ikke så overraskende for alle som følger utviklingen i Kina. For industrien viste denne 50,0 poeng i juli, mot ventet 50,1 og 50,2 forrige måned, ifølge Bloomberg News.

Kina-børsene skjelver

Børsaktørene i Kina ser ikke ut til å like tallene.

Fallet fra forrige uke fortsetter, og klokken 06 norsk tid er Shanghai Composite-indeksen ned 2,43 prosent til 3.575 poeng, mens Shenzhen-indeksen faller 2,96 prosent til 2.048 poeng.

Klokken 08.10 har Shanghai-børsen hentet seg minimalt inn til et fall på 2,37 prosent, mens Shenzhen-børsen har falt videre og er nå ned 3,80 prosent. Da børsene stengte for dagen var Shanghai-børsen ned 1,11 prosent etter en markant men ujevn stigning den siste timen med handel.

- De siste økonomiske datene har fått investorene til å innse at børsselskapenes inntjening eller fundamentale forhold ikke forsvarer kursene, særlig når markedet er i en nedadgående trend. Selv etter den siste tidens fall er noen aksjer fortsatt dyre, sier investeringssjef Wang Zheng i det Shanghai-baserte selskapet Jingxi Investment Management til Bloomberg News. Shenzhen-indeksen endte ned 2,72 prosent.

Shanghai-børsen stupte 15 prosent i juli, som er det største månedlige fallet siden finanskrisen herjet i 2009. Børsfallet i Kina begynte i midten av juni og har fortsatt til tross for at kinesiske myndigheter har gått tungt inn i aksjemarkedet for å bremse utviklingen.


Les også:  - Noe er galt i Kina


Tjener på børsras i Kina

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.