I det klimaeksperter fra 190 nasjoner er på vei til Bonn i Tyskland for å starte ti dager med klimadiskusjoner, kommer verdens største utslippsnasjon dem i møte.

Kina står for verdens største utslipp av klimagasser. Nå setter de et absolutt tak på utslippene av CO2. Det sier en representant fra myndighetene til Reuters.

Målet skrives inn i Kinas neste femårsplan, som gjelder fra 2016, sa He Jiankun, styreleder i Kinas rådgivende komite på klimaendringer, på en konferanse i Bejing.

Det siste året er det spekulert i om det kommer et kvotemarked med tak i Kina, etter modell fra EU. Utslippene i Kina har vokst med 50 prosent siden 2005.

I et annet foredrag sa Sun Cuihua, en innflytelsesrik representant for miljømynighetene at Kina planlegger å sette i gang handel med kvotene under utslippstaket i 2016 eller 2017, men at det ikke vil være helt oppe å stå før i 2020.

Uttalelsene fra Kina kommer bare et døgn etter at USA for første gang la frem en plan for kutt ab utslipp fra energisektoren.

Obama-administrasjonen la mandag frem sin mest ambisiøse klimaplan så langt, til kraftige protester fra høyresiden i amerikansk politikk. Planen går ut på at USA skal redusere CO2-utslipp fra eksisterende kraftverk med 30 prosent de neste årene.

Les også:

Klimaplan vil kvele kullet dnPlus  

Obama med omstridt forslag om CO2-kutt i USA  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.