Kinesiske myndigheter letter på kravene til finansiell reserve i noen av bankene, skriver Bloomberg. I praksis betyr det at mer penger gjøres tilgjengelig for utlån.

Det er bankene som låner ut penger på landsbygden og mindre selskaper.

Kinas økonomiske vekst er ifølge Bloomberg estimert til 7,3 prosent i år, som er svakest siden 1990.

Statsminister Li Keqiang ledet møtet der denne endringen i lånevilkårene ble bestemt. I forrige uke ba han reginale mynidheter om hjelp til å stabiliesere veksten slik at landet når målet om 7,5 prosents vekst i 2014.

- Dette viser at myndighetene er bekymret for at veksten bremser opp, sier Zhang Bin, økonomi på det kinesiske instituttet for samfunnsvitenskap i Beijing.

Han understreker imidlertid at det er et mål å ikke gjenta stimulansetabben fra 2008 som førte til at en rekke selskaper tok opp for mye gjeld, og at det ble skapt en boligboble.

Banker er de siste ukene blitt oppfordret til å øke tilsagnene på søknader om boliglån. I tillegg er det besluttet å fremskynde planlagte investeringer i jernbaneutbygging.

Boligprisene falt 0,3 prosent i mai, og det er første måneden med fall siden juni 2012.

- Vi venter annonsering av flere detaljer neste uke, skriver analytikere i Nomura Holdings om endringen i lånevilkårene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.