Blant dem som er pågrepet i saken er redaktøren og viseredaktøren for avisen 21st Century Business Heralds nettside. Også ansatte i to PR-firmaer er pågrepet, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Den nasjonale næringslivsavisen er en del av mediegruppen Nanfang, som eies av den provinsielle regjeringen i Guangdong, og nyter respekt blant finansielle fagfolk.

Ansatte i nettavisen samarbeidet med andre for å kreve betaling for positive nyheter fra børsnoterte firmaer og fremtredende selskaper, mens de publiserte «ondsinnede» angrep på dem som nektet å samarbeide, ifølge meldingene.

De mistenkte skal også ha tvunget selskaper til annonsering og til å signere samarbeidsavtaler mot høye avgifter.

Praksisen med å betale mediene for å publisere – eller ikke publisere – historier antas å være utbredt i Kina, og myndighetene erklærte tidligere i år en landsomfattende kampanje mot medier som driver med utpressing.

Nettavisen bekrefter i en uttalelse onsdag at flere ansatte ble hentet av politiet.

De to PR-firmaene er Shanghai-baserte Roya Investment Services og Shenzen-baserte Nukirin. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.