En tidligere medarbeider av Kinas avgåtte president Hu Jintao er utvist fra kommunistpartiet og pågrepet for mistanker om bestikkelser og andre lovbrudd.

Beslutningen om å pågripe Ling Jihua ble gjort av kommunistpartiets mektige sentralkomité mandag, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Ling ble først satt under etterforskning for «disiplinære» lovbrudd i desember, samtidig som nåværende president Xi Jinpings landsomfattende antikorrupsjonskampanje var i gang.

I etterforskningen ble det funnet at Ling begikk alvorlig brudd på «den politiske disiplinen og reglene» til Kinas kommunistparti.

Ling hadde også bedrevet utroskap og «byttet sin makt mot sex», ifølge myndighetene.

Kort tid etter at han ble innsatt som president, lanserte Xi sin antikorrupsjonskampanje, som har rammet flere tjenestemenn i landet.

Titalls mektige statlige firmaer har kommet i søkelyset, og mange høytstående embetsmenn er stilt for retten eller satt under etterforskning.

 

Les også: - Det er massevis av olje i markedet, punktum

Rekordresultat for Norsk Hydro

Asia i dag: Apple midt i kinesisk storm

 

Se også:

Tren deg sterk på fem minutter:

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.