Kinesiske tilsynsmyndigheter skal ha til vurdering en oppfordring fra en metallbransjeorganisasjon om å foreta gransking av shortsalg i innenlandske metallkontrakter. Det skriver Bloomberg News torsdag.

Oppfordringen skal være utløst av nylige prisfall, opplyser personer med kjennskap til saken, til nyhetstjenesten.

Kildene sier at tilsynsmyndighetene har begynt å samle inn noen registreringer av handelsaktivitet, etter at oppfordringen kom fra China Nonferrous Metals Industry Association.

De fleste metaller på London Metal Exchange falt tidligere i uken til bunnivåer for de seneste seks år eller mer, blant annet som følge av at Kina står overfor sin svakeste økonomiske vekst på et kvart århundre, skriver nyhetstjenesten.

Bransjeorganisasjonen har ifølge andre anonyme kilder bedt den kinesiske utviklings- og reformkommisjonen (NDRC) om å foreta kjøp av nikkel, aluminium og andre metaller, for å støtte prisene og redusere tilbudsoverskuddet.

NDRC ga ikke noe umiddelbart svar på nyhetstjenestens telefaks med forespørsel om en kommentar, skriver Bloomberg News.

Les også på DN:

Dypt uenige om lakselus dnPlus (krever innlogging)

Asia i dag: 3500 prosent avkastning i aksjemarkedet

Anker hybeldom dnPlus  (krever innlogging)

Se på DNtv: - De tror norsk økonomi vil brekke ryggen

 

- De tror norsk økonomi vil brekke ryggen
DNB-sjef Rune Bjerke har ett viktig budskap til internasjonale investorer og analytikere.
01:27
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.