Byggingen av en ny bro mellom Kina og Nord-Korea har begynt, til tross for spenning mellom landene på grunn av Nord-Koreas atomprogram.

Den 804 meter lange broen skal bygges over grenseelven Tumen, og byggingen vil koste nesten 22 millioner dollar, i overkant av 130 millioner kroner, opplyser det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Broen skal stå ferdig i 2016.

Kina er Nord-Koreas viktigste allierte og største handelspartner. Men analytikere sier Kina blir stadig mer utålmodig på grunn av nabolandets atomprogram.

Tidligere i mai gikk Kina ut og ba Nord-Korea la være å gjennomføre landets fjerde atomprøvesprengning. Kina støttet FN-sanksjonene etter forrige prøvesprengning i februar 2013, men er blitt kritisert for ikke å følge opp forpliktelsene.

Den nye broen vil erstatte en bro bygd i 1938, og den gamle broen skal gjøres om til en turistattraksjon. Det er flere andre broer som forbinder de to landene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.