Målet er å redusere veksten i den uformelle skyggebanksektoren. Det meldte Bloomberg News fredag kveld.

En forretningsbank skal ifølge en erklæring på den kinesiske sentralbanks hjemmeside begrense sine interbankutlån til mindre enn en tredel av sine forpliktelser.

Samtidig skal utlånene til et annet finansielt foretak ikke overstige 50 prosent av bankens tier 1-kapital.

Mer kontroll

Sentralbanken fremholder at finansinstitusjonene i større grad må håndtere løpetidene i sin interbankfinansiering og utøve kontroll av sin likviditetsrisiko.

Sentralbanken utstedte fredag, sammen med landets bank-, verdipapir- og valutatilsyn, et sett av regler som styrer hvordan institusjonene skal låne ut og inn i interbankmarkedet.

18 regler

De 18 reglene vil «bidra til å styre mer penger inn i realøkonomien, redusere næringslivets finansieringskostnader, og øke finansinstitusjonenes evne til å støtte opp under realøkonomien», erklærer sentralbanken, ifølge Market News International (MNI).

- Gitt at interbankfinansiering har vært viktig for forretningsvirksomheten til enkelte utlånere, vil reglene begrense den samlede låneaktiviteten i økonomien, ikke bare i markedet, sier Dariusz Kowalczyk, strateg i Credit Agricole i Hong Kong, til Bloomberg News.

Kowalczyk fremholder at reglene, selv om de er sterkt påkrevet for å kontrollere risikoen i banksystemet, på mellomlang sikt vil være negative for Kinas vekstutsikter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.