USA vurderer å sende krigsskip og overvåkingsfly til Sør-Kinahavet, der Kina har bygget en rekke kunstige øyer i farvann flere land gjør krav på. Skipene skal i så fall holde seg 12 nautiske mil unna de kunstige øyene, ifølge amerikanerne.

– Kinas innsats for å beskytte vår suverenitet og territorielle integritet er urokkelig. Det er det folket ber oss om, og det er vår rett, sier utenriksminister Wang Yi etter møtet med Kerry.

Kerry sier USA er bekymret over omfanget av Kinas øybygging i området.

– Vi ber Kina ta grep sammen med andre aktører for å dempe spenningene, sier han.

I forkant av besøket skrev det statlige nyhetsbyrået Xinhua en kommentar, der det ber USA holde seg unna konflikten i Sør-Kinahavet.

– USA er ikke en part i den konflikten. Den er mellom Kina og andre som gjør krav, og bør håndteres mellom dem. Washington har ikke noen grunn til å peke finger mot Beijing. De bør heller ta en titt i speilet, skriver nyhetsbyrået.

Les også:
Dropper å kalle seg billigst – der Rema ikke kan bevise det
Schibsted Trykk jevnes med jorden
- Tar lengre tid før det synker inn at vi har blitt fattigere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.