Kinas sentralbank måtte mandag ut og forsvare sitt mulige nye standpunkt for styring av kursen på yuan, etter at valutaen mandag falt til et bunnivå for de seneste fire årene.

Det skriver The Wall Street Journal mandag.

Kinas sentralbank signaliserte fredag kveld at den vurderer en plan om å endre måten den styrer yuankursen på, ved å lette valutaens løse tilknytning til dollar, og i stedet la den følge en bredere kurv av handelsvalutaer.

I en lederartikkel på sin hjemmeside sa sentralbanken fredag at yuan vil bli bedre målt mot en kurv av valutaer enn mot dollar alene.

Søkte om lettelser

Sentralbankens system for valutahandel offentliggjorde for første gang sammensetningen av valutakurven, som omfatter dollar, euro, yen og ti andre valutaer.

Sentralbanken søkte mandag å lette det tiltagende salgspress i yuan, ved å gjenta sin nylige uttalelse om at det er «grunnlag» for å holde den kinesiske valutaen i en fornuftig likevektssituasjon.

Også denne erklæringen kom i form av en lederartikkel på hjemmesiden, etter at yuan i tidlig handel mandag falt til sitt laveste nivå på fire år i det kinesiske fastlandets valutamarked.

Uklart

WSJ presiserer at det ikke er klart om eller når Kina beveger seg vekk fra dollar og over mot en valutakurv, noe som også er blitt drøftet tidligere.

Enhver endring vil kunne få brede konsekvenser for valutamarkedene, som for eksempel en redusert kinesisk etterspørsel etter dollar, samt for investorer og internasjonal handel, skriver avisen.

 

Les også: Så partneren selge idéen og hoppe av til en godt betalt jobb

Disse topper lønningslisten fem år etter utdannelsen

Avlyser oljepris på 20 dollar fatet

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Lederrollen kan trenes på:

- Lederrollen kan trenes på
00:00
Publisert: