Kinas president Xi Jinping sier at landet må tilpasse seg en ny norm for sin økonomiske vekst, og forholde seg nøkternt til dempingen i landets økonomi, skriver det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua lørdag.

Xi kom med uttalelsen under sin inspeksjonsreise til Henan-provinsen i det sentrale Kina fra fredag til søndag.

- Kina er fortsatt i en betydelig periode med strategiske muligheter. Vi må styrke vår tillit, tilpasse oss til de nye, normale omstendighetene som er basert på karakteristiske trekk i Kinas nåværende økonomiske vekstfase, og forholde oss nøkterne, sier Xi.

Kinas økonomi er gradvis blitt dempet siden den internasjonale finanskrisen i 2008. Økonomien vokste med 7,7 prosent både i 2012 og 2013, den svakeste takten siden 1999.

Xi fremholder at Kina også må legge stor vekt på å avverge forskjellige former for risiko for sin økonomi, og ta presise mottiltak for å redusere potensielle negative virkninger.

- Grunnforutsetningene for å videreføre landets vekst er ikke endret, og vi bør holde oss til det fundamentale prinsipp om å søke fremgang samtidig som vi opprettholder stabilitet i det økonomiske arbeidet, sier presidenten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.