Tirsdag devaluerte Kinas sentralbank valutaen yuan med 1,9 prosent mot amerikanske dollar, noe som resulterte i børsfall både i USA og Europa. Onsdag devaluerte Kina valutaen med 1,62 prosent mot dollaren. Sjefanalytiker i Nordea markets Erik Bruce tror dette kan være starten på flere fall i Kinas valuta.

- Det tyder på at de kanskje er inne i en prosess hvor vi kan se en ganske kraftig devaluering av den kinesiske valutaen, sier Bruce til NRK.

Han tror hovedårsaken til devalueringen er at det går dårligere med kinesisk økonomi, og at de ønsker at kinesiske varer skal bli billigere på verdensmarkedet, slik at eksporten øker - og at det går bedre for kinesisk økonomi.

Sjefanalytikeren mener dette kan ha store konsekvenser dersom det fortsetter, men at det foreløpig ikke er veldig alvorlig.

- Men hvis det er starten på noe mer, så kan det bety mye for resten av verden. Kina har blitt et viktig eksportmarked for mange land i vesten, og er også veldig viktig for Norge siden de er en stor kjøper av olje. Så hvis dette er et tegn på at det virkelig går dårlig i Kina, så er det også alvorlig i den sammenheng, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.