Ferske makrotall fra Kina løfter asiatiske børser i morgentimene fredag, med god grunn.

Den økonomiske veksten målt ved bruttonasjonalproduktet (BNP) utvikler seg bedre enn ventet.

BNP viser en vekst på 7,9 prosent på årsbasis i fjerde kvartal 2012, opp fra en vekst på 7,4 prosent i foregående kvartal, ifølge det nasjonale statistikkbyrået i Kina fredag, melder Bloomberg News.

Utviklingen er bedre enn ventet.

Det var ventet en BNP-vekst på 7,8 prosent i perioden, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Den sekvensielle veksten var 2,0 prosent i kvartalet, fra reviderte 2,1 prosent kvartalet før (2,2), og mot ventet 2,2 prosent.

Veksten så langt i år er 7,8 prosent, fra 7,7 prosent, og mot ventet 7,7 prosent.

Detaljomsetningen i Kina steg samtidig 15,2 prosent på årsbasis i desember. På forhånd var det ventet at detaljomsetningen ville stige med 15,1 prosent.

Hittil i år er den kinesiske detaljhandelen opp 14,3 prosent, mot ventet 14,3 prosent.

Industriproduksjonen i Kina steg samtidig 10,3 prosent på årsbasis i desember fra 10,1 prosent måneden før, mens en vekst på 10,2 prosent var ventet.

Kinas investeringer i anleggsaktiva i urbane områder steg 20,6 prosent i perioden januar til desember 2012 på årsbasis, sammenlignet med samme periode året før.

Det var på forhånd ventet at investeringene ville stige med 20,7 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.