Kinas handelsbalanse viste et underskudd på 31,48 milliarder dollar i februar 2012, melder Bloomberg News lørdag.

På forhånd var det ventet at balansen skulle være -5,35 milliarder dollar, fra 27,28 milliarder dollar måneden før. Eksporten steg med 18,4 prosent på årsbasis, mot en ventet oppgang på 31,1 prosent (-0,5), mens importen var opp 39,6 prosent (-15,3), mot en ventet oppgang på 31,8 prosent.

Største underskudd siden 1989
Handelsbalansen overreskaet dermed negativt. Ifølge Bloomberg er det det største underskuddet siden 1989, og kanskje vel så det.

«I og for seg er ikke dette bemerkelsesverdig fordi kinesisk statistikk for januar og februar normalt blir forstyrret av det bevegelige kinesiske nyttår. Imidlertid faller denne nyheten godt inn i forrige ukes bilde av at kinesisk vekst er i ferd med å avta betydelig», skriver Handelsbanken Capital Markets i sin morgenrapport.

Tallene for handelsbalansen følger svak statistikk for kinesisk industriproduksjon og detaljhandel i forrige uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.