På det over ti kvadratkilometer store fabrikkområdet til Huawei Technologies i Sør-Kina, på grensen til Hong Kong, jobber 15.000 mennesker med ett mål for øye: å bli Kinas første internasjonale teknologiselskap, skriver Dagens Næringsliv.

De etablerte teknologigigantene verden over, fra Cisco til Ericsson, klarer ganske enkelt ikke å konkurrere på pris.

Huawei vant nylig den tekniske evalueringen om den prestisjefylte 3G-kontrakten til thailandske teleoperatøren CAT Telecom, og lå i tillegg 46 prosent lavere i pris enn budsjettert.

-Seieren er vår
De siste månedene har den samme historien gjentatt seg fra Malaysia til Nederland.

-Seieren er allerede vår, og ingenting kan stoppe oss nå, sa grunnlegger og toppsjef Ren Zhengfei i et innlegg han presenterte for studentene ved selskapets eget universitet.

63 milliarder til ekspansjon
For to år siden eksporterte Huawei for tre milliarder kroner. Ifjor endte eksportandelen på 17 milliarder kroner og skal etter budsjettene fordobles til 35 milliarder kroner i år. Selskapet fikk ifølge DN nylig innvilget en stående kreditt på ti milliarder dollar (63 milliarder kroner) som skal brukes til å åpne avdelinger i 20 land rundt om i verden og til nye oppkjøp.

Hele 46 prosent av de 24.000 ansatte jobber innenfor forskning og utvikling i Kina, men også i Dallas og Stockholm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.