Beijing (NTB-Reuters): Den britiske legemiddelgiganten GlaxoSmithKline (GSK) anklages for å ha brukt nesten 30 milliarder kroner på å bestikke kinesiske leger til å skrive ut resepter på sine produkter.

Legene skal ha mottatt kontanter, reiser og andre goder som betaling, og de skal også ha fått seksuelle ytelser fra prostituerte mot å skrive ut resepter på legemidler produsert av GlaxoSmithKline.

Kinesisk politi har lenge etterforsket saken og hevder at den britiske legemiddelgiganten gjennom å bestikke leger, embetsfolk, organisasjoner og sykehus har bidratt til å drive prisene i været.

Bestikkelsene skal blant annet ha blitt gitt via 700 reisebyråer og andre mellomledd, opplyser lederen for politiets etterforskning, Gao Feng.

Fire av GlaxoSmithKlines kinesiske toppledere er pågrepet i saken, men legemiddelgiganten avviser anklagene og hevder at det ikke er funnet beviser som støtter opp under korrupsjonsanklagene i Kina.

Ifølge kinesisk politi har flere av selskapets direktører i Kina imidlertid innrømmet bestikkelser og korrupsjon.

Les også på DN.no i dag:

<b>Frykter nye Hellas-problemer til høsten</b>

<b>Veksten dabber av i Kina</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.