Ifølge fiskerne avisen Fiskaren har snakket med, er det for liten kapasitet på mottakene som er problemet.

"Åtefri brisling som kun kan tas opp på en viss tid av døgnet, fryses ikke fort nok. Samtidig ligger opptaket av brisling allerede nå rundt 500 tonn, som sammenlignet med i fjor var den tonnasjen ved årets slutt", skriver avisen.

Mandag så Norges Sildesalgslag seg nødt til å stoppe brislingfiske av flere årsaker.

Frykter skadet fisk
- Opptaket har gått tregt og det er varmt i sjøen. Vi frykter at fisken blir skadet eller dør når den står for lenge i sjøen. I tillegg oppstår åteproblemer. Ifjor ble flere fjorder åpnet samtidig. I år er det bare Hardanger som er åpnet. Sjøen var også kaldere ifjor, sier konsulent Roald Oen i Norges Sildesalgslag til Fiskaren.

For å avhjelpe de vanskelige forholdene leier King Oscar inn brønnbåt for å frakte 15 tonn brisling fra Hardangerfjorden til Bergen Fiskeindustri.

- Vi vet ikke om dette går, men vil gjøre et forsøk. Kan hende vi får fisk som ikke er brukendes, sier råstoffsjef Erling Kvale ved King Oscar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.