Nesten 1,9 millioner var innom norske kinoer i sommer. Tall for perioden fra 1. juni til og med 8. august viser at besøket økte med hele 22,5 prosent fra samme periode i fjor. Sommerbesøket er også litt høyere enn i 2013.

«Minions» og «Jurassic World» ble sommerens kinovinnere.

Markedsandelen til norske filmer på kino falt fra 1,8 prosent i 2014 til 1,1 prosent i år.

- Været er alltid et tema på sommeren, og det har opplagt betydning for kinobesøket også, men filmene betyr nok mer.  Barne- og familiefilm er viktig på sommeren, og i år har det vært en god miks av filmer både for de yngste og de litt større, sier Birgitte Langballe, kommunikasjonssjef i bransjeorganisasjonen Film & Kino, ifølge en pressemelding.

Fylkesoversikten viser at det er Nord-Trøndelag som øker besøket mest denne sommeren med 46 prosent økning. Mye tyder på at nye Kimen kino i Stjørdal, som åpnet nå i sommer, sikret rekorden, skriver Film & Kino.

Oslo er besøksvinner blant de største kinoene med en økning på 32 prosent fra i fjor sommer, mens Tromsø økte 28 prosent.

Kinobesøk sommeren 2015

Gjelder perioden 1. juni - 8. august

Kilde: Film & Kino

De 10 best besøkte filmene

Gjelder perioden 1. juni - 8. august

Kilde: Film & Kino

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.