Kirkerådet sier det vil minst koste sju millioner kroner å rydde opp i medlemsregisteret til Den norske kirke. Men pengene til å gjøre det, mangler.

– Summen som vi har bedt om for å lage en selvbetjeningsløsning, er sju millioner kroner over statsbudsjettet. Vi har ikke de pengene nå. Jeg skjønner ikke hva vi skal la være å gjøre for å finansiere dette uten eksterne midler, sier administrasjonsdirektør Jan Rune Fagermoen i Kirkerådet til Vårt Land.

Et uvisst antall mennesker som ikke er medlem av Den norske kirke, har mottatt valgkort til kirkevalget i september. Torsdag ga kulturminister Thorhild Widvey (H) Kirkerådet frist til 10. oktober med å komme med en rapport om hvilke tiltak som er gjennomført siden kirkevalget i 2009 for å bedre medlemslistenes kvalitet.

Stortingspolitiker og medlem i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, Anders Tyvand (KrF), mener at det ikke er så mye som kan og bør gjøres fra politisk hold for å rydde opp.

– Den norske kirke har fått de omstillingsmidlene den har bedt om. Jeg forventer at de gjør sitt beste for å rydde opp i dette, sier Tyvand til avisa. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.