Brønnøysundregistrene har ansvaret for å kontrollere at en person ikke står som medlem i mer enn ett trossamfunn, skriver Vårt Land. Ved dobbeltregistrering til trossamfunn får ingen av dem støtte for denne personen.

Den norske kirke rammes ikke på samme måte. De får en fast sum i statlige overføringer og ikke støtte per medlem.

– Jeg er åpen for at det bør vurderes å gjøre endringer. Det skal ikke være slik at Den norske kirke har fordeler de andre trossamfunnene ikke har når en person dukker opp i listene våre og hos et annet trossamfunn, sier Ole Inge Bekkelund, avdelingsdirektør i Kirkerådet til avisen.

Mandag starter kirkevalget. Samtidig legges manntallet fram, slik at de som er usikre på om de er oppført som medlem i kirken, selv kan undersøke dette.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) har gitt Kirkerådet frist til 10. oktober med å komme med en rapport om hvilke tiltak som er gjennomført siden kirkevalget i 2009 for å bedre medlemslistenes kvalitet

 

Les også: Professor: - Kineserne har bare én religion, og det er velstand

L&B: De beste systemkameraene for nybegynnere

Lundin har forsøkt å stabilisere borebrønn i en uke

 

Se også:

Kinesere luksusshopper i Norge:

Kinesere luksusshopper i Norge
Klokker av merket Rolex og Patek Philippe til over hundretusen kroner: Kinesiske turister på luksusshopping i Oslo vet hva de vil ha. Gruppen utgjør omlag 80 prosent av de utenlandske kundene, og butikken har derfor egne ansatte som snakker språket.
01:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.