– Det er ikke første gang vi ser at mange står ufrivillig oppført som medlemmer av kirken. Det gjelder både folk som er aktivt utmeldt, og folk som aldri har vært medlem, sier Elvestuen.

Han mener kulturminister Thorhild Widvey (H) må ta ansvar og rydde opp, og Venstres stortingsrepresentant vil sende et skriftlig spørsmål til Widvey om saken.

– Det er helt avgjørende at medlemskap i trossamfunn er frivillig, og når dette skjer i kirken er det et politisk ansvar å sørge for at registret er korrekt, mener Elvestuen.

Det var VG som tirsdag skrev om medlemsrotet i Den norske kirke. En lang rekke ikke-medlemmer hadde mottatt valgkort til kirkevalget.

Selv om kirken ikke får budsjetter på antall medlemmer, og dermed ikke direkte tjener penger på det de selv kaller en systemfeil, kan det påvirke andre, mener Human-Etisk Forbund.

– Alle andre tros- og livssynssamfunn får overføringer basert på hva kirken får, delt på antall deres medlemmer. Når de oppgir høyere medlemstall en det som er reelt så får vi andre lavere beløp per medlem, mener kommunikasjonssjef Agnieszka Bryn i Human-Etisk Forbund.

 

 

Les også: Boligprisfall i alle byer - bortsett fra én

– Svært skadelig for skjelettet, men også hjernen

- Boligprisene i Oslo må snart dempes - for 11,7 prosent økning er ikke normalt

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Om åtte år kan fremtidsvisjonen bli virkelig: Flygende biler:

Om 8 år kan fremtidsvisjonen bli virkelig: Flygende biler
Fallskjerm er standardutstyr.
02:03
Publisert: