Oppdatert: Politiet antar onsdag kveld at Per Erik Burud er omkommet, og innstiller leteaksjonen.

Hovedredningssentralen bestemte onsdag kveld i samråd med politiet at redningsaksjonen skulle avsluttes, opplyser Vestfold politidistrikt. De pårørende er orientert om avgjørelsen.

Onsdag morgen ble Burud meldt savnet. Kona Anita og deres venninne Anne-Lene Novak Aasheim ble funnet omkommet. En mann fikk lettere skader i ulykken.

Etter det politiet vet var de to venneparene på vei fra fest på øya Veierland i en gummibåt av typen Goldfish 29, og de skulle til Tjøme.

De fire om bord skal ha blitt kastet i vannet da båten traff skjæret. Det skal være ganske smal passasje der hvor ulykken skjedde.

En mann ble sendt på sykehuset med lettere skader etter ulykken.

Per Erik Burud startet i Kiwi i 1991 og har siden dengang gjort kjeden til en av Norges største på dagligvaresiden. Den grønne dagligvarekjeden ble for endel år siden solgt til NorgesGruppen. Burud har gjennom Kiwi-tiden opparbeidet seg en formue på rundt 100 millioner kroner, ifølge ligningslistene, men er god for langt mer tatt hensyn til verdiene av dagligvareaksjene han eier.

Les også: VGs Olav Versto omkom i båtulykke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.