Industrieier Kjell Inge Røkke skriver i det årlige aksjonærbrevet at oljeselskapet Det norske krangler om drøye fire milliarder kroner i Johan Sverdrup-striden.

Det norske er uenig med de fire andre selskapene om eierfordelingen av gigantfeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen. Ifølge Røkke er det snakk om 35 prosent av markedsverdien til Det norske, som i dag er på 11,7 milliarder kroner.

"Differansen er stor mellom det vi mener er rettmessig eierfordeling og det som ligger som et forslag til vurdering hos Oljedirektoratet. Forskjellen tilsvarer omtrent 35 prosent av dagens børsverdi av Det norske", skriver Røkke i aksjonærbrevet.

Les hele brevet her: Her er Røkke-brevet

Røkke eier 49,99 prosent av Det norske via Aker-konsernet. Han sitter som styreleder og hovedeier i  børsnoterte Aker asa.

DN har tidligere skrevet at kampen om verdiene på et av norgeshistoriens største oljefelt kan ende i retten.

 

Les mer:

Hardt ut mot statsrådens fremstilling dnPlus

- Ville vært katastrofalt for Norge

Ga fra seg milliarder etter møter med Lien dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.