Kjell Inge Røkke og kona, Anne Grete Eidsvig, oppretter stiftelsen Aker Scolarship.

Deres selskap, The Resource Group (TRG), spytter inn penger som skal gå til å finansiere master- og doktorgradsstudenter ved ledende universiteter internasjonalt.

Aker Scholarship gir i første omgang penger til studenter ved Harvard, MIT, Stanford, Caltech, University of Pennsylvania, Oxford, Cambridge, Imperial College og National University of Singapore.

- De rette personene skal få de riktige mulighetene til å lære av de beste i verden – uavhengig av økonomi og familiebakgrunn, sier Anne Grete Eidsvig og Kjell Inge Røkke i en melding på Akers hjemmeside.

Røkke har selv praktisk talt null formell utdannelse.

Aker, det børsnoterte selskapet der Røkkes TRG eier 68 prosent, skal stå for driften av Aker Scolarship.

 

Søknadsfrist

I startfasen skal pengene fra TRG finansiere 20 stipender, og deretter økes til 40-50 per år.

De som har mulighet til å søke starter sine studier i september 2016, altså om ett år. Søknadsfristen er 20. oktober i år, opplyses i meldingen.

Kommer du til å søke på stipendet? Da vil vi snakke med deg! Ta kontakt med vår journalist her.

De som ender opp med et stipend må vise "evner, samfunnsengasjement og personlig potensial", ifølge meldingen.

En akademisk komite vil vurdere de akademiske kvalifikasjonene til kandidatene.  Komiteen består av ledende norske akademikere med spisskompetanse innenfor ingeniørfag, realfag, medisin, samfunnsvitenskap og økonomi. Beslutningen om stipendiater tas av stiftelsens styre.

Stiftelsen skal gi støtte til hele studieperioden, og vil supplere andre ordninger slik at den som mottar stipendet får alle utgifter dekket, inkludert bo- og levekostnader.

Stipendiatene vil også få hjelp i søkeprosessen og personlig oppfølging gjennom studiet, ifølge meldingen.

 

Jubileum

Satsingen på unge talenter starter samtidig med at Aker feirer 175 år i 2016.

- Det moderne Norge og Aker er formet av kloke og dyktige hoder. Aker er stolt av å kunne tilrettelegge og gjøre det enklere for talenter som kan utgjøre en forskjell for utviklingen av næringsliv og samfunn, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker i meldingen.

 

Les også om Nicolai Astrup Wiik (22), som betaler en halv million kroner i året for å gå på Harvard:

Betaler en halv mill. i året for å gå på Harvard  

Han går på skolen med verdens beste rykte  

 

Se DNtv: Dette er nyhetene fra Apple

Dette er nyhetene fra Apple
I går ble en rekke nye Appleprodukter presentert. Slik ble de motatt.
01:39
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.