Det er Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Solutions som ønsker å tilby innkvartering til asylsøkere.

Ved Aker Solutions' verft i Egersund har det ikke akkurat vært fullt trøkk den siste tiden, etter at oljeprisfallet har sendt mange innleide arbeidere på dør. Brakkebyen, som ble reist for å huse disse arbeiderne, skal nå gjøres om til asylmottak, melder lokalavisen Dalana Tidende.

100 millioner

Aker Solutions er i dialog med kommunen for å få de nødvendige tillatelsene, skriver avisen.

Brakkene står nå tomme, men fylles de opp med asylsøkere vil det gi litt penger i kassen.

Gitt drøyt 400 plasser, kan det gi årlig inntekter på over 100 millioner kroner, skriver lokalavisen. Døgnprisen varierer, så anslaget på inntekten bør nok tas med en klype salt.

I dialog med UDI

UDI har bedt kommunene her i landet om hjelp til å huse asylsøkere. Egersund kommune spilte inn brakkene ved Aker Solutions' verft. Selskapet fant ut at dette kunne la seg gjennomføre, og har satt i gang tiltak, blant annet søkt kommunen om bruksendring.

- Prosessen vi har med UDI kan jeg ikke gå i detalj i. Vi har ikke signert noen avtale per i dag. Men vi har satt i gang nødvendige tiltak for at vi skal være klare til å ta imot beboere her så snart vi har en avtale med UDI. Begge parter er innstilt på å få på plass en avtale, sier pressekontakt Anne Cecilie Lund-Andersen i Aker Solutions. 

Kjell Inge Røkkes Aker er største eier i Aker Solutions. Staten ved Næringsdepartementet er nest størst.

 

Les også:

To nye Paris-terrorister identifisert

Ny rekord for antall asylsøkere til Norge

USA-angrep mot oljetransport i Syria  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.