Fredag er det skiftesamling i Flynonstop, selskapet Espen Hennig-Olsen investerte store deler av iskremarven i. Gjennom selskapet Tamburin invest gikk Hennig- Olsen inn med 25 millioner kroner i flyselskapet før første flytur 25.april i år, skriver Finansavisen.

Altså nesten halvparten av den totale arven på 60 millioner kroner, ifølge avisen.

- Vi begjærte selv oppbud, da vi så at vår gjeld ble høyere enn det vi kunne betjene av inntektene. Vi ble ikke slått konkurs av noen, sier Hennig-Olsen til Finansavisen.

Han legger til at han er i samtaler med en investor vedrørende salg av selskapet, likevel er det ikke snakk om å føre Flynonstop videre.

- Det kunne vært interessant å se konseptet videreført i et annet marked. Vi hadde et godt produkt, men nå er det game over for Flynonstop, sier Hennig-Olsen.

Store krav
29.oktober var det imidlertid stopp og selskapet ble begjært konkurs i Kristiansand tingrett.

Til sammen er det anmeldt krav på 155 millioner kroner fra diverse investorer, i tillegg til et krav på 28,7 millioner kroner fra Tamburin Invest.

Underholdning ombord på flyene i form av Ipad-er på hvert sete og mat fra Bølgen & Moi har vært med på å dra opp kostnadene, ifølge Finansavisen.

Ansattekrav
CIT Aerospace har det største kravet i boet på 136 millioner kroner for påbeløpt og fremtidig leasing av en Emraer 190-maskin. I tillegg er det lønningskrav på til sammen 1,4 millioner kroner fra 25 ansatte.

- Det virker litt komisk at de som har fått sine garantier skal levere inn et slikt krav, sukker Espen Hennig-Olsen til Finansavisen.

Les også:

Full stopp for Flynonstop (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.