At kinesiske bilprodusenter kopierer veletablert bildesign er ikke noen nyhet, men vi har sett mindre til dette de siste årene.

Nå har et lite kinesisk selskap ikke bare kopiert designet, men også levert inn søknad om patent på en bil som til forveksling er kliss lik Volkswagens konseptbil Taigun fra 2012.

Les mer: Mini-suv fra Volkswagen

 

Den lille suven fra Volkswagen er ikke ventet på markedet før om to-tre år. Det er dermed fare for at kinesiske Jiangsu Lake Motors kommer med sin kopi foreløpig kun kalt "SUV", før originalen blir å finne på veiene.

Volkswagen har få sanksjonsmuligheter. Bringer de saken for retten, er best tenkelige utfall at de kan hindre Jiangsu fra å selge bilen i Europa, noe det ikke er noen indikasjoner på at selskapet har ambisjoner om. Mye tyder på at prinsippet er såpass viktig at det likevel havner i rettsapparatet.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.