Generalsekretær Kjetil Siem har meddelt forbundsstyret at han slutter i NFF og flytter til Zurich for å bli en sentral del i den nye FIFA-presidentens arbeid med oppbyggingen av "nye FIFA", skriver Norges Fotballforbund på sine hjemmesider.

-Det er en stor anerkjennelse for norsk fotball at vår generalsekretær blir hentet til FIFA. Kjetil Siem etterlater seg en solid organisasjon med en finansiell kraft til å styrke fotballaktiviteten både i topp og bredde. På vegne av forbundsstyret vil jeg takke han for hans bidrag til norsk fotball. Nå starter vi jobben med å finne hans etterfølger, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Siem ble presentert for de ansatte i FIFA i Zürich tisrdag ettermiddag.

- Jeg er selvfølgelig stolt. Det er et stort privilegium å bli vist denne tilliten av den nyvalgte FIFA-presidenten og med de svært spennende utfordringene organisasjonen nå står overfor, sier Kjetil Siem til fotball.no.

- Hadde ikke NFF levert som vi har de siste årene - ikke minst med innovative, fremtidsrettede prosjekter og opparbeidet veldig god og langsiktig økonomi, hadde jeg heller ikke fått denne muligheten. Jeg er veldig stolt av hva NFF administrativt har levert i min periode, og administrasjonen og datterselskapene består av utrolig mange dyktige medarbeidere. De fortjener mer anerkjennelse enn de får, sier Siem, som skal jobbe tett sammen med den nye FIFA-presidenten Gianni Infantino.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.