- Gode relasjoner og tillit er viktig for at et styre skal fungere effektivt. Samarbeidsklimaet i Aker Holding-styret har båret preg av de siste ukers diskusjoner, noe som ikke er til aksjonærenes og selskapets beste. Jeg ønsker derfor å tre ut av styret så snart et nytt styremedlem er klart, sier Berit Kjøll i en pressemelding onsdag morgen.

Hun ba i går Nærings- og handelsdepartementet om avløsning som styremedlem i Aker Holding. Nærings- og handelsdepartementet har bedt om at hun fortsetter å fungere som styremedlem i Aker Holding inntil Staten har utnevnt en etterfølger.

- Fordi eierne nylig har kommet frem til en omforent løsning, og selskapet nå går over i en ny fase, er dette et naturlig tidspunkt for meg å be om avløsning fra dette viktige styrevervet, sier Berit Kjøll.

- Løftet opp på eiernivå
- Synes du det er vanskelig å sitte i styret til staten har utnevnt din etterfølger?

- Nei. Dette forholder jeg meg profesjonelt til, og vil fortsette å gjøre en så god jobb som mulig til selskapets og eiernes beste, sier Kjøll til DN.no.

Hvordan synes du Staten har løst konflikten med Aker-systemet?

- Denne saken var så viktig at den ble løftet opp på eiernivå. Her har partene forhandlet frem en løsning som alle aksjonærene er enige om. Jeg forholder meg til det, sier Kjøll til DN.no.

- Fortsatt full støtte
- Hvordan tror du departementet vurderer jobben du har gjort?

- Departementet må selv svare for sine vurderinger, men jeg opplever at jeg har hatt og fortsatt har full støtte fra departementet.

- Fikk du signaler fra departementet om at det var ønskelig at du trakk deg fra Aker Holding-styret?

- Nei, absolutt ikke. Jeg tok selv initiativ til å be om avløsning, og opplever at jeg har hatt og fortsatt har full støtte fra departementet.

I dag er det høring i Stortingets kontroll- og konstiitusjonskomite om Aker-saken.

Les mer her: Andersen og Brustad skal grilles

Les hva jusprofessor Ole Gjems-Onstad synes om statens rolle i Aker-Holding-saken:

- Hvordan utnytte en naiv part

DN.no kommer tilbake med mer. Følg saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.