Det ble omsatt eiendommer til en samlet verdi av 80,5 milliarder kroner i 2. kvartal i år. Sammenliknet med 2. kvartal i fjor steg verdien med 16 prosent. I alt ble det tinglyst 44 700 omsetninger av fast eiendom. Det er en økning på 6 prosent sammenliknet med 2. kvartal 2011.

Det viser tall Statistisk sentralbyrå legger frem idag.

Vekst i boligsalget
Det ble tinglyst 21 000 omsetninger av bebygde boligeiendommer i fritt salg i 2. kvartal 2012, en økning på 9 prosent sett i forhold til samme kvartal i fjor.

Samlet verdi for de omsatte eiendommene var 59,6 milliarder kroner, det gir en gjennomsnittlig kjøpesum per omsetning på litt over 2,8 millioner kroner.

Oslo hadde det høyeste gjennomsnittet per omsetning med litt over 4,1 millioner kroner. Deretter kom Akershus og Rogaland, med henholdsvis 3,4 millioner og 3,3 millioner kroner.

Liten økning i salget av hytter og fritidshus
I 2. kvartal 2012 ble det omsatt i alt 2 800 bebygde fritidseiendommer i fritt salg.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor var det nesten 5 prosent flere. Det ble omsatt i overkant av 2 100 fritidsboliger på eid tomt, mens fritidsboliger på festet tomt utgjorde over 600 omsetninger.

Gjennomsnittlig kjøpesum per omsetning av fritidsboliger på eid tomt var 1,5 millioner kroner, mens gjennomsnittet for hytter på festet tomt var knapt 1,4 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.