Riulf Rustad, som har 22 år i aksjemarkedet, mener det fortsatt er noe råttent i markedet og vil se mer blod på Oslo Børs før han skal på banen og kjøpe aksjer igjen, skriver Finansavisen i sitt vedlegg Investor.

- For at jeg skal bli mer aktiv på børsen må markedet falle 50 prosent. Dette er et lettelsesrally, som følge av at det store salgspresset er borte og at renten er satt ned, sier Rustad til avisen.

Riulf Rustad i januar 2009: - Børsen kan falle til 200 ....og januar 2008: - Glem aksjer- dra til Barbados

"Fryktelig dårlig sikt"
Den profilerte investoren synes det fortsatt er fryktelig dårlig sikt, og sier man nå hverken kan analysere hva selskapene er verdt eller forutse hva de kommer til å tjene.

Rustad sier markedsaktørene som anbefaler å kjøpe aksjer nå sier det fordi de tjener penger på det. Meglerhusene vil ifølge investoren alltid anbefale kjøp da de lever av å omsette aksjer og hente penger i emisjoner.

På spørsmål fra Finansavisen om hvordan man kan tjene penger i dagens marked, svarer Rustad at det er penger å tjene på ren trading hvis du er god. Det vil si fryktelig disiplinert og at du forstår at du ikke må være i markedet hele tiden. I tillegg bør du være fornøyd hvis du ser noe markedet ikke har sett, og ikke tro at du kan utnytte det flere ganger.

Les også: Milliardgevinst for småsparere på Børsen
Venter solid bakrus på Oslo Børs


Er det sannsynlig at Oslo Børs skal falle 50 % fra dagens nivå?



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.