- Jeg kan si såpass at det er en handlekraftig og energirik person som fant akkurat det han var ute etter, sier eiendomsmegler Trond Eriksen i Aktiv Eiendomsmegling til DN.no.

Sist fredag skrev DN.no om den dyreste leiligheten som lå ute i det åpne markedet.

Leiligheten på 285 kvadratmeter har panoramavinduer i alle yttervegger, gasspeis med fjernkontroll og stort velutstyrt spisekjøkken på nesten 40 kvadratmeter med spiseplass til mange. De tre soverommene har alle har egne bad/wc i direkte tilknytning. I tillegg er eget disponibelt rom/kontor.

Les også: Markedets dyreste leilighet: Vil ha 184.000 kroner per kvadratmeter

Det ble en hektisk helg for eiendomsmegler Eriksen. Pågangen på telefonen har vært stor, prospekter er sendt ut og visninger er avhold. Allerede mandag ble kjøper og selger enige.

- Det er veldig atypisk at man legger ut en sånn eiendom og at den blir solgt med én gang. Han slo til kjapt, til en pris som er veldig akseptabel og ligger tett opptil den prisantydningen vi gikk ut med, sier eiendomsmegleren, som ikke har lov til å opplyse hvem kjøperen er.

Kjøperen er bosatt i utlandet, men planen skal være å flytte hjem til Norge og ha fast bopel i leiligheten på Tjuvholmen.

- Foreløpig har han ikke selv sett leiligheten. Han har en gruppe mennesker rundt seg som han stoler veldig på, og som har gjort grundige vurderinger. Det har vært flere mennesker der nede i flere timer, røper Eriksen.

Overtagelsen vil skje raskt, sannsynligvis i løpet av noen få uker, opplyser megleren.

Kan utvide
I prospektet ble det opplyst leiligheten kunne slås sammen med en 142 kvadratmeter leiligheten som ligger bak, om man ønsker en enda større bolig.

- Foreløpig har ikke kjøperen kjøpt leiligheten bak. Men det kan ende opp med noen kontraktsformuleringer som gir en opsjon på å kjøpe den en tid frem.

Fint strøk
Tidligere denne uken skrev DN.no om landets dyreste leilighet til 236,5 millioner kroner som fergereder Olav Nils Sunde har sikret seg i det samme bygget på Kavringen Brygge.

Les også: Kjøpte Norges dyreste leilighet: - Dette ble en ufattelig dyr investering

Totalt er Sundes leilighet nærmere 1,2 mål pluss takterrasse. Forretningsmannen har slått sammen fire leiligheter i femte etasje på totalt 700 kvadratmeter med en rundt 400 kvadratmeter leilighet i fjerde etasje. I tillegg kommer en eksklusiv velværeavdeling i sjette etasje med utgang til den gigantiske takterrassen.

Riktig
Eiendomsmegler Eriksen er overveldet over responsen og mener det var riktig å gå ut i det åpne markedet, selv om leiligheter i det øverste sjiktet sjelden legges ut på den måten.

- Det viser igjen at det å legge ut en eiendom gjør at den blir kjent for mange som vi ikke har i vår portefølje. Det er veldig mange personer med midler vi ikke kjenner til i det daglige og har i vår naturlige portefølje, sier han og opplyser at den som slo til først ble klar over leiligheten da den ble lagt ut på Finn.no.

Unikt
Det raske salget av luksusleiligheten på Tjuvholmen skiller seg fra andre boliger i samme priskategori som har ligget ute i lang tid.

Les også: Nå settes prisene på luksusboliger kraftig ned

<b>Selger «tidenes dyreste» bit for bit</b>

Et søk på Finn.no viser at markedets dyreste hus, en villa på Bygdøynes med prisantydning 110 millioner kroner har vært annonsert i 317 dager. Et murhus på Snarøya med prisantydning 62 millioner kroner har heller ikke funnet ny eier i løpet av de 140 dagene boligene har vært på det åpne markedet.

- Det er ganske unikt. Den lå på Finn.no i tre dager og så var den solgt. Det underbygger at dette bygget er indrefileten på Tjuvholmen, sier eiendomsmegleren.

Les også om boligprisfallet i september:


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.