Skyhøye boligpriser gjør det surt å oppdage at boligen du kjøpte er mindre enn oppgitt. Full erstatning for manglende kvadratmetere kan du imidlertid glemme, skriver DN privat økonomi.

På toppen av alle feilene var leiligheten Eckhoff kjøpte15 kvadratmeter mindre enn oppgitt. Nå forbereder paret rettssak.

Du synes du har betalt dyrt for hver eneste kvadratmeter, og kan ikke skjønne annet enn at du har rett på et skikkelig prisavslag når det viser seg at leiligheten er flere kvadratmeter mindre enn det som sto oppgitt i taksten. Det har du sannsynligvis ikke.

Kjøper det du har sett
Flere advokater DN har snakket med bekrefter at man ikke kan regne med å få erstattet kvadratmeter som ikke eksisterer. Ifølge dagens rettspraksis må det dreie seg om et ganske betydelig arealavvik, minst seks-åtte prosent, før det kan betraktes som en vesentlig mangel ved boligen.

– Utgangspunktet er at en kjøper har kjøpt det han eller hun har sett, forklarer advokat Arne Meidell, som har jobbet med denne type saker, blant annet på vegne av skadeoppgjørsselskapet Norwegian Claims Link.

Små konsekvenser.Har du betalt 30.000 kroner kvadratmeteren og oppdager at boligen er ti kvadratmeter mindre enn oppgitt kan du med andre ord ikke forvente et prisavslag på 300.000 kroner.

Les hele saken, og mange andre saker, i DN privat økonomi torsdag.


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.