Prisene på Tjuvholmen har blitt lavere og "prutbare", og nå er de to toppleilighetene i det runde, Niels Torp-tegnede Bygg 3 solgt, får DN.no bekreftet.

Helt siden 2007 har prosjektets to største leiligheter på 168 og 187 kvadratmeter ligget ute for salg. Opprinnelig var de priset til henholdsvis 24 og 27 millioner kroner, men ifølge Finansavisen har luksusleilighetene nå falt kraftig i pris.

Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Tjuvholmen KS, uttalte til Finansavisen sist tirsdag at prisene på de to leilighetene lå på 120.000 kroner kvadratmeteren - et prisfall på godt og vel 17 prosent. Det betyr i så fall et kutt på 4,56 og 3,84 millioner kroner, og Bøyum var klar på at det fortsatt var "prutningsrom".

I dag bekreftet Bøyum overfor DN.no at de to leilighetene er solgt. Han bekrefter også at det er én kjøper som har sikret seg begge leilighetene.

Slår sammen leilighetene
- Jeg kommenterer aldri hvem kjøpere er, men kan bekrefte at det er én kjøper som har kjøpt begge leilighetene for å slå dem sammen til én, sier Gunnar Bøyum.

Hvor mye leilighetene gikk for, ønsker han heller ikke å si noe om.

- Nei, jeg kommenterer aldri pris, sier han.

Men hvis Finansavisens anslag i forrige uke er riktige, kan kjøperen ha bladd opp over 42 millioner kroner for de to leilighetene - hvis han/hun da ikke har lykkes i å prute mer. Og vedkommende har garantert sikret seg en drømmebolig: Leilighetene, som ligger i 11. etasje, har tilsammen ni rom, samt balkonger på totalt 185,5 kvadratmeter.

Attraktiv adresse
I slutten av 2009 sikret den søkkrike strømspekulanten Einar Aas fra Grimstad seg arkitekt Finn Sandmæls toppleilighet ytterst på Tjuvholmen - den ytterste delen av Aker Brygge - for 27,5 millioner kroner.

Fra før eier Aas en leilighet vegg i vegg, og har nå ifølge VG kontroll over hele den 342 kvadratmeter store toppetasjen i Strandpromenaden 5.

Les også: Mediesky strømmillionær blir kongen av Aker Brygge

Selger Aker Brygge-luksus

Norges mest attraktive adresser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.